World

On flying with Ryanair

Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνουμε ένα ταξίδι αστραπή στο εξωτερικό για επαγγελματικούς σκοπούς και η πιο οικονομική λύση ήταν, η γνωστή Ryanair.
Είναι εντυπωσιακό ότι διαθέτει πτήσεις πχ για Σαντορίνη με 10ευρώ εισιτήριο.
Το πλοίο δεν έχει πια λόγο ύπαρξης αν εξαιρέσει κανείς το στοιχείο του ρομαντισμού.
Σίγουρα είμαι η τελευταία που ταξιδεύει με την εταιρεία αυτή και οι περισσότεροι θα έχετε ήδη εμπειρία του τί εστί low cost air carrier, μα ορίστε λίγες ακόμη γραμμές.
Η πτήση μας κράτησε 4 ώρες (και άλλες 4 η επιστροφή) και στο σύνολο μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμπειρία, μόνο όμως χάρη στη σωστή προετοιμασία από πληροφόριση που παρέχει άφθονη το ίντερνετ.
Πριν την πτήση.
Το κλείσιμο του εισιτηρίου θέλει πολλή προσοχή διότι η παραμικρή αλλαγή στοιχίζει.
Πάρτε μαζί μόνο χειραποσκευή διότι οποιαδήποτε έξτρα βαλίτσα στοιχίζει.
Φροντίστε να έχετε κάνει οπωσδήποτε από πριν το check in, συνοδευμένο με εκτύπωση του boarding pass κατά προτίμηση, διότι οποιαδήποτε παράληψη σε αυτό το επίπεδο -καλά καταλάβατε- στοιχίζει.
Γενικά, οτιδήποτε ξεφεύγει από το πολύ ξεκάθαρο πλαίσιο που ορίζει η εταιρεία πληρώνεται με έξτρα κόστος.
Το εισιτήριο καλύπτει ένα και μόνο πράγμα: την μετάβαση.
Οτιδήποτε έξω από αυτό στοιχίζει.
Ορίστε και ένα infographic που εξηγεί το γιατί.
Όσον αφορά τη χειραποσκευή.
Η εταιρεία ορίζει ότι είναι αποδεκτές οι παρακάτω προδιαγραφές:
Πηγή: EDreams
 ΑΛΛΑ! Αν η πτήση είναι γεμάτη, οι υπάλληλοι στο Gate θα ζητήσουν να πάρουν τις χειραποσκευές που βρίσκονται ακριβώς στις διαστάσεις αυτές (χωρίς κόστος) για το αμπάρι, πράγμα που σημαίνει αναμονή στην άφιξη.
Αν λοιπόν έχετε δυνατότητα, προτιμήστε μια χειραποσκευή λίγο πιο μικρή από τις διαστάσεις που δίνονται παραπάνω.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Ετοιμαστείτε για περιορισμένο προσωπικό χώρο.
Εξαιρετικά στενές θέσεις συνοδευμένες με πολλές, πολλές ανακοινώσεις πωλήσεων από τα μεγάφωνα.
Φροντίστε να έχετε οπωσδήποτε ακουστικά μαζί σας για απομόνωση & ησυχία.
Υπάρχει ένα περιοδικό με όλα τα καλούδια που πωλούνται στον αέρα, από φαγητό και καφέ για την πτήση, αρώματα, κρέμες, παιχνίδια για τους μικρούς ταξιδευτές, μέχρι και κουπόνια για το παιδικό χωριό SOS, το οποίο διανέμεται στην αρχή της πτήσης και δεν αργεί κανείς να καταλάβει ότι οι πάλαι ποτέ εξυπηρετικοί αεροσυνοδοί, τώρα έχουν μετατραπεί σε εναέριους πωλητές.
Το πράγμα έχει βεβαίως και τη χάρη του αν σκεφτείς ότι δεν υπάρχει πια καθόλου η τυπική σχέση με τους επιβάτες και τα αστεία με τα πειράγματα πηγαινοέρχονται ασταμάτητα θυμίζοντας λίγο το κτελ των φοιτητικών μας χρόνων.
Το δεύτερο όφελος είναι ότι μπορείς να βρεις χρήσιμα πράγματα να αγοράσεις, όπως πχ στην περίπτωσή μου, το εισιτήριο για το λεωφορείο που θα με πήγαινε από το αεροδρόμιο στον προορισμό μου, γλυτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο αναμονής σε ουρές.
Όσον αφορά το φαγητό.
Δεν μπορώ να σας γράψω κάτι μιας και είχα προετοιμαστεί με σπιτικά wraps και το γνωστό energy boost σακουλάκι με homemade granola, οπότε δεν αγόρασα τίποτε on air -χώρια που μου φάνηκαν όλα λιγο τσιμπημένα.
Πολύ σημαντικό είναι να έχετε προμηθευτεί το μπουκαλάκι με το νερό σας μετά τον έλεγχο των αποσκευών διότι αλλιώς θα κληθείτε να πληρώσετε 5ευρώ για ένα απλό μπουκάλι νερού.
Γενική ετυμηγορία.
Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει πλεον η δυνατότητα να ταξιδεύω με τόσο χαμηλό κόστος.
Αν κάποτε θελήσω να κάνω πιο “boutique flying” υπάρχει πάντα η επιλογή.
Μα αν το κόστος για πιο οικονομική πτήση είναι η σωστή προετοιμασία πριν το ταξίδι, είναι κάτι που πολύ πρόθυμα θα πληρώσω. Χώρια που με 90% ακρίβεια στους χρόνους άφιξης στους προορισμούς της η Ryanair ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στην εκτίμησή μου.
Σύντομα και η ανάρτηση με πολλές πολλές πληροφορίες για τον προορισμό του αναπάντεχου ταξιδιού αστραπή που κάναμε!
Μέχρι τότε καλό υπόλοιπο διακοπών.

  1. effie effie

    07/30/2015 at 4:25 pm

    Μαριάννα μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!! Είναι μια εταιρία που τη δοκίμασα και εγώ και τη συνιστώ ανεπιφύλαχτα!!! Ανυπομονώ να μάθω που πήγατε!!! Φιλάκια σε όλους σας!!!

  2. PEPI

    07/30/2015 at 5:15 pm

    Πολύ ενδιαφέρον Μαριάνα! Το χιούμρο βέβαια σε έσωσε, χα χα

  3. Ελπίδα - two boys and hope

    07/30/2015 at 8:13 pm

    πολυ χρησιμη η αναρτηση Μαριαννα μου!! Ελπίζω να μου χρειαστει..χεχεχε… φιλια

  4. Σοφία

    07/30/2015 at 8:21 pm

    Θα μου επιτρεψεις να προσθεσω Μαριαννα μου, οτι για οσους εχουν προβλημα με την πιεση στα αυτια λογω του υψους, επειδη ουτε καραμελες προσφερονται (ωστε να βοηθουν με το …μασουλημα, την αποσυμπιεση των αυτιων) καλο ειναι να εχουν μαζι τους μερικες…Ειδικα αν ταξιδευουν με παιδια!!!

    Φιλακια!

  5. mylittlecosyworld

    07/31/2015 at 7:05 am

    Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου! Ελπίζω να περάσετε όμορφα! Καλημέρα…

  6. Athena

    07/31/2015 at 7:12 am

    Πολύ χρήσιμη η ανάρτηση! Τι δε θα δινα όταν πρωτοπέταξα με την συγκεκριμένη εταιρια να μου είχε πει κάποιος να πάρω μαζύ ακουστικά, ωτασπίδες, κάτι τέλος πάντων. Μπήκαμε χαράματα στο αεροπλάνο, άυπνοι και εξουθενωμένοι και λέγαμε μεταξύ μας με τον άντρα μου, τώρα θα κοιμηθούμε επιτέλους… Little did we know… Μέχρι και ανακοίνωση από το μεγάφωνο ακούσαμε με αίτημα "μήπως έχει κανείς από τους επιβάτες ψιλά να χαλάσουμε εικοσάρικο;" Το χιούμορ απαραίτητο… Συμφωνώ όμως κι εγώ, με σωστή προετοιμασία, χαίρομαι πολύ που υπάρχει ως επιλογή…

  7. Marian DV

    07/31/2015 at 8:23 am

    Πολύ σωστά Σοφία. Αν προσθέσουμε κιόλας μια φήμη που κυκλοφορεί ότι οι προσγειώσεις & απογειώσεις της εν λόγω εταιρείας είναι λίγο βάρβαρες, (πράγμα που προσωπικά το έζησα) οι καραμέλες είναι πολύ απαραίτητες.

  8. Marian DV

    07/31/2015 at 8:23 am

    Αχ στο εύχομαι από καρδιάς Ελπίδα μου!

  9. Marian DV

    07/31/2015 at 8:24 am

    Καλημερούδες!!! Χαίρομαι πολύ που τις βρήκες χρήσιμες!

  10. Marian DV

    07/31/2015 at 8:27 am

    Χαχαχα τελικά ψιλά βρέθηκαν; Είναι υπερβολικά παρεϊστικο το κλίμα και μόνο με χιούμορ παλεύεται!

  11. Marian DV

    07/31/2015 at 8:27 am

    Καλημερούδες & πολλά πολλά φιλιά!

  12. Marian DV

    07/31/2015 at 8:28 am

    🙂 Μόνο έτσι, πράγματι!

  13. mylittlecosyworld

    07/31/2015 at 9:00 am

    Εννοώ να περασατε!

  14. konstantina makripidi

    07/31/2015 at 1:27 pm

    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες Μαριάννα.Δεν έτυχε να ταξιδέψω ποτέ με τη συγκεκριμένη εταιρεία.Αυτό που δεν κατάλαβα όμως οι χειραποσκευές είναι 20 κιλών ή 10 κιλών;;;;

  15. Marian DV

    07/31/2015 at 3:00 pm

    Κωνσταντίνα, ισχύουν και τα δυο.
    Η χειραποσκευή που πηγαίνει στο ντουλαπάκι πάνω από τα καθίσματα μπορεί να είναι μέχρι 20 κιλά και η προσωπική σου τσάντα μέχρι 10 κιλά. Έχειε δικαίωμα και τα δυο αυτά.

  16. Parents Land Gr

    09/15/2015 at 10:10 am

    Και φέτος ταξίδεψα για Θεσσαλονίκη με την συγκεκριμένη εταιρεια. Την συνιστω καθαρά λογω κόστους.Η χειραποσκευη επρεπε σε μας να ειναι μεχρι 10 κιλά. Στην επιστροφή και εφοσον η Aegean εδινε μισο εισητηριο στον μικρό μου γιο τα χρηματα ηταν τα ιδια και η περιποιηση σαφέστατα καλύτερη. Μονο που και εκει οι χειραποσκευες ηταν μεχρι 8 κιλά.

  17. mama Irini

    09/21/2016 at 7:37 pm

    Πολύ ωραία τα λες Μαριαννα μου, σούπερ πληροφόρηση! Και εμείς πέρυσι Ιταλια πρώτη φορά με τη συγκεκριμένη εταιρεία ταξιδεψαμε και εφόσον όσα αναφερεις μας ήταν γνωστά, ήμασταν προετοιμασμένοι και τελικά μείνανε πολύ ευχαριστημένοι!

  18. mama Irini

    09/21/2016 at 7:37 pm

    Πολύ ωραία τα λες Μαριαννα μου, σούπερ πληροφόρηση! Και εμείς πέρυσι Ιταλια πρώτη φορά με τη συγκεκριμένη εταιρεία ταξιδεψαμε και εφόσον όσα αναφερεις μας ήταν γνωστά, ήμασταν προετοιμασμένοι και τελικά μείνανε πολύ ευχαριστημένοι!

  19. kathycallie

    09/21/2016 at 8:23 pm

    Εμείς ταξιδέψαμε και Γερμανία τον χειμώνα με την Ryanair και στην Αθήνα! Μια χαρά ήταν όλα! Το αρνητικό με τις πτήσεις εξωτερικού είναι πως είναι πολύ μακριά τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν από τις πόλεις και ταλαιπωρήσε λίγο με λεοφωρεία. Στην Φρανκφούρτη ήταν 2.5 ώρες μακριά να καταλάβεις. Σε κοντινές πτήσεις σίγουρα αυτές οι πωλήσεις είναι ενοχλητικές. Αλλά σε πιο μακρινές δεν νομίζω ότι είναι τόσο έντονο όλο αυτό!
    Kathy

Leave a Reply