A home must always have chocolate
Πάντα, μα πάντα!
Στο σπίτι πρέπει να υπάρχει γλυκό.
Ένας μουσαφίρης να έρθει, που λέει και η γιαγιά μου, να μην έχεις να κεράσεις;
Γι’αυτό λοιπόν σήμερα -παρότι εδώ στο blog αποφεύγω να γράφω συνταγές- φτιάχνουμε κορμό σοκολάτας. Το αποτέλεσμα είναι δοκιμασμένο από καιρό, επιτυχημένο και μιας που τη συνταγή την έχουν ζητήσει πολλοί φίλοι, ας υπάρχει εδώ για αναφορά.
Καμία σχέση με αυτό το πράγμα που από την όψη νομίζεις ότι θα σε χορτάσει σοκολάτα και καταλήγεις να τρως ζαχαρωμένο βιτάμ (μπλιαξ) με το παγερό αίσθημα ότι εξαπάτηθηκες.
Είναι το γλυκό που πρέπει να υπάρχει πάντα στην κατάψυξη.
Καμία σχέση με αυτό το πράγμα που από την όψη νομίζεις ότι θα σε χορτάσει σοκολάτα και καταλήγεις να τρως ζαχαρωμένο βιτάμ (μπλιαξ) με το παγερό αίσθημα ότι εξαπάτηθηκες.
Είναι το γλυκό που πρέπει να υπάρχει πάντα στην κατάψυξη.
Η ιστορία του ξεκίνησε κάπως έτσι:
Αγαπημένη δραστηριότητα με τα πιτσιρίκια η ζαχαροπλαστο-μαγειρική.
Μόλις βρούμε χρόνο ελεύθερο, τους δίνω το κινητό με pinterest ανοιγμένο, διαλέγουν τί θέλουμε να φτιάξουμε και το κάνουμε μαζί.
Μια ωραία μέρα, μετά από αναζήτηση, ζήτησαν κάτι που έμοιαζε με κορμό.
Ο αγγλικός τίτλος ήταν “smore brownies”, μα η όψη ήταν ολόιδια με κορμό.
Αυτό θα κάναμε μιας και τα υλικά της πρώτης συνταγής δεν ήξερα πώς να τα βρω στην Ελλάδα.
Αυτό θα κάναμε μιας και τα υλικά της πρώτης συνταγής δεν ήξερα πώς να τα βρω στην Ελλάδα.
Την τελική συνταγή δεν θυμάμαι πού τη βρήκα.
Νομίζω ότι ξεκίνησα από αυτήν της Αργυρώς.
Νομίζω ότι ξεκίνησα από αυτήν της Αργυρώς.
Είναι λίγο πειραγμένη όμως για να προσαρμόζεται στα γούστα μας.
ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο φρέσκο πολύ καλής ποιότητας (έχει σημασία)
8 κουτ. γλυκ. κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο
150γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί με 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
2 πακέτα πτι μπερ σε κομμάτια
λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με το γάλα & το κακάο.
Δε θέλω να βράσει, μα απλώς να δέσει.
Ρίχνω το κονιάκ.
Ρίχνω τα μπισκότα και αφήνω να κρυώσει.
Ρίχνω τη σαντυγί και ανακατεύω με σπάτουλα προσεκτικά ώστε να μην θρυμματιστούν τα μπισκότα.
Μπορεί να σας φανούν πολλά τα μπισκότα, μα δεν είναι.
Επίσης, κάποιες φορές από βιασύνη έχω ρίξει την σαντυγί και σε ζεστό μείγμα και δεν είδα μεγάλη διαφορά.
Στρώνω μια λαδόκολα σε ταψί & απλώνω το μείγμα.
Καταψύχω για τουλάχιστον 6 ώρες.
Όταν το βγάλετε δείχνει κάπως έτσι:
Όταν αφαιρέσετε τη λαδόκολα θυμηθείτε να κόψετε σε ξύλο κοπής με μαχαίρι χωρίς δόντια, περίπου σαν αυτό της φωτό.
Καλή όρεξη!
me (maria)
10/11/2014 at 7:41 pmΘα "κλέψω" τη συνταγή πάραυτα να δοκιμάσω κι αυτή την εκδοχή!!
Σε ευχαριστούμε!!
Φιλιά και καλό βράδυ!
Ελπίδα
10/11/2014 at 7:58 pmΚι εμένα δεν μου αρεσει η γευση του ζαχαρωμενου βιταμ.. Θα τη δοκιμασω… Μου φαινεται ενδιαφερουσα συνταγη!! καλό βραδυ!!
evonita
10/12/2014 at 7:17 pmμιαμ μιαμ λατρεύω τον κορμό!!!!
Ειρήνη
10/13/2014 at 6:41 amΑχ τι μου έκανες πρωί πρωί..!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! 🙂
M Koutsom
10/13/2014 at 7:40 amΑγαπάω τον κορμό ή μωσαϊκό ή σαλάμι ή όπως αλλιώς λέγεται… έχω καιρό να φτιάξω! μήπως να τη δοκίμαζα…μμμμ…! καλημέρα
Αφροδίτη
10/13/2014 at 7:52 amΤί ωραία ιδέα αυτή να επιλέγουν τα παιδιά τη συνταγή! Εξαίσια! Ο κορμός, αγαπημένο γλυκό πολύ, και σε όλες τις ενστάσεις σου γι' αυτό το γλυκό δίκιο έχεις! Θα την δοκιμάσουμε σίγουρα! Καλημέρα από το φωτεινό Άαχεν!
Maria Georgia
10/13/2014 at 8:50 amΚαι μόνο για τη σαντυγί αξίζει να τη δοκιμάσω, θέλω να δω τη γεύση!
Mary Liodou
06/14/2016 at 1:44 pmωχ τι μου κάνεις απογευματιάτικο και πίνω καφέ ορφανό… Σε φιλώ!